THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, April 6, 2011

lupe password blog!!!

assalamualaikum!!
huhuhu....penat aku mencube..akhirnye bejaye gak aku membuka blog ini....macam mane boleh terlupe password ntah...huhu
da lame sgt x update blog nie...
erm...nak cakap pasal ape ek??
owh,pasal anugerah bintang popular..
sume org da tau kan shaheizy sam menang...aku suke sgt....hehehe
mmg dea dlam rmalan yg akan memenangi anugerah 2...so,xkisah sgt la...
overall pada malam 2 oke je,yg xleh tahan mase usop wilcha masuk 2 mmg gempak giler la kan...hahaha
mmg berpengaruh betul dea 2...^___^
dengan adenye zizan sbgai pngacara malam 2 aku rase tambah seri lagyla...heeee
pemenang2 pada malam 2 bg aku macam bukan ikut populariti,tp ikut prestasi...
itu pndapat aku,xtaula pendapat korang..
tp ape2 pun..thumbs up to the winners and congratulation to shaheizy sam.....
weee~~~

jmpe lagy..
merapu sane,merapu sini...
  • video

assalamualaikum.!!

Thursday, January 13, 2011

MANIS HATIKU DI KMPK!!!

macam mane boleh terwujudnye kmpk's family??
alkisahnye...aku menetap kat matrik bukit bukau subur menghijau nie kan,tetibe tertubuhnye kmpk's family yg terdiri dari budak2 kuliah aku sendiri....kuliah ape???D2...CEMERLANG!!! gitu kan,,,ahakz!
meh sini aku kenalkan sowang2 kt hangpa sume naa...
yg pertame,dalam family mesti ade mak kan....kami pon ade....hehehehe







so...inilah bonda ku......bonda senyum riang.....hahahha
nama diberi nurul syaheda bt mohd farid....korang2 leh panggil syeda..kitorang jek panggil bonda,,,,hahahah
mane datangnye name bonde 2???. entahla....bak kate chemi..'tetibe je'..
hahahaha
asal bonde nie orang perak....hehe
bonde nie terror chemistry woo.....jangan memaen...haha!die paling tak suke maths...katanye tak minat.....hehehehe

oke,next!
sapekah ini???hahahaha
inila yang aku panggil along tiap ari 2....
dia nie...mane dtg entah,,,,tetibe jadi along plak kan..bonde kutip dia tepi jalan kot..hahahaha(jgn mara along)
nama nye khairy faiz...dalam facebook leh la search herry auroralelo....hahaha
along nie pon orang perak gak....
along nie suke buli adek2 bawahan dia....mentang2 dia sowang laki....tp kelebihannya along nie baik sgt orgnye,,,muke je brutal,tp dalam hati ade lake garden...hahahah!!asyik bekepit ngan kak long merangkap kakak ipar aku 2,,,hee~

seterusnye...!!!

hahahahaha,,,,sapekah gerangan minah senget ini????
inilah kak ina....anak kedua bonde.....hhahahaha
name dia pendek jek....amalina zulkiple..asal,kedah naa..
erm,,,kak ina nie paling suke manjakan aku,,,,hahaha
dia ni badan je kurus,makan kalah aku kot....hehehe
bile bukak fb,kemaruk tak ingat dunia....kui3..
ehem2,,dia baru dapat pakwe baru,,,,heheh
tu yang sengeh memanjang je 2,,,hee~


lepas nie sape plak eh??


oke....DO NOT focus on budak yg pakai baju hijau tu ye...hehehe
focus yg pakai kacamata itu....hehehe
sekarang aku nak ckap pasal kak yana..kak yana nie jiran bilik aku je...bilik no satu...hehehe
nama sbenar dia nurliyana...asal setianwangse,kl..
hek2..dia nie kitorang panggil akak sebab dia lagy tua la dari kitorang tp lagi muda dari kak ina...hehhe
selalu kalo balik cuti 2 aku selalu duk ngan dia la dlam bas...hehe


lepas nie....


oke.....kite pegi plak kat minah pinky nie ye,,,,
hahaha...nie nadirah or dira....
kitorang panggil BEBY...
hahahahaha
name 2 dicadangkan sendiri oleh tuan pnye badan....nak manje2 la 2....hehehee
so,kitorang da terbiasa pggl dia beby...nak wat cmne kan...comel ape name 2...
beby nie asal terengganu,roomate kak yana..
genius math wo0 budak nie...kalo las minit xsiap keje math leh la amek buku dia and copy smbil belaja yek....hehehhe
dia msti bagi pnye...lagi satu dia minat gler upin ipin..bantal,mug,keychain sume upin ipin...ish3...~~


next...!
alalala....comeynye...sape nie....haa,,,nie la isomer aku...
kat mane ade aku disitu ade dia....hahaha....
nie la adeq or name betul dia amalina amyza...asal kedah gak sme mcm kak ina...
dia ngan aku mmg rapat thap tak bole nak dpsahkan lagi...
kalo aku takde mood,lagsung xcakap ngan dia,mesti dia nanges,,,,
begitula rapatnye kitorang...hehehe
ape2 keje yg melibatkan partner2 nie msti dia ngan aku...
dia nie kalo pape pasal komputer bagila kat dia...suke sangat wat slide presentation....hahahaha


tp macam xlengkap je kan family nie....
owh...yela,,aku takde dalam description nie....hahahahah!
errr,,,,aku pon nak gak mencapap di sini....hekhek..
dlam family nie name aku kecik...mane asalnye kcik 2 ea...err,,tgk saiz la....heee~~
so,,name 2 bukan family saje yg pnggil,da bejangkit ke roomate,clasmate,dan juge pensyarah....
wooo....
aku la yg pling nakal,suke wat lawak bodo,suke mengeluarkan ayat2 yg plik2 smpai adeq,bonde and kak ina terikut2..
suke pow family yg lain...and macam2 lagi...
hahahaha!!!


o0ps!aku ade lagy manis hati kat kmpk nie....nak tau sape..??
hee~~they are MY ROOMATES!!!


ini asmerlda.....asal perak...meja belaja sbelah aku jek...
hee~~
selalu jadi imam kalo solat bejemaah...
aku suke kaco dia study....cian dia,,,,hahahahha


haa....yg kecik molek comey lote nie....zahirah....
orang kelantan yek,,,,paling pandai dalam bilik....hehehe
kalo aku tak tau nak wat math,tanye dia jela....ahakz!



yg nie,,,,azue!!!
shah alam mari....hahahaha...
suke gado2 manje ngan aku....hahahahah!!!
kalo dengar lagu suke melalak skali....hee~








fuhh....ape2 pun aku syg sume MANIS2 HATI AKU KAT MATRIK PERAK NIE!!SYG SESANGAT...KALO TAK DE DIORANG,,AKU TAK BOELH IDUP KAT MATRIK 2...


heee~~~weee~~^_____^
merapu sane....merapu sini.....daaa~~!!


my beloved roomates mase orientasi....


eh2...mane along????mase nie along xtermasuk dalam family lagi....
heee~~~




































































Monday, January 3, 2011

10 TiPs MeLuPaKaN kEkAs!h...

1.Anda tulislah 10 pucuk surat dan anda poskan kat diri anda sendiri, pastu balaslah balik kesemua surat-surat tersebut... Lakukan setiap hari, 3 kali sehari... 

2.Jauhkan diri anda daripada filem-filem Hindustan dan juga drama-drama swasta yang tangkap raung 

3.Join ruangan berkenalan di dalam majalah-majalah atau buat sesi berkenalan tepi-tepi jalan... . Bukak lah warong khas untuk sesi interview tuh... Alaaa... bunga bukan sekuntum, kumbang lak berlambak lagi.. 

4.Buat perusahaan menternak itik... Nanti bila itik dah bertambah, pasti akan lupa kat pasangan anda tu, sebab terlalu sibuk menjaga itik-itik gembo... . 
5.Sibukkan diri dengan bekerja... Bantai overtime bebanyak... Bila duit dah berjuta nanti, cari ajer yang lain, kawin terus, senang hidup tak payah susah-susah nak sakitkan kepala... 

6.pi ngadap cermin yang sememangnya setia ngan anda... buat ler lawak giler yang tak masuk di akal, pastu gelak ler sendiri... 

7.Ulang perbuatan nih sampai 3x... ikut tau... Uhh huuu Uhh huuu... 

8.Kalo still teringat kat pasangan anda tuh, anda pi cari tangga, alaa cari je lah kat umah mana-mana atau pun bangunan berhampiran, buat-buatlah terjatuh dari tangga, sampai terus hilang ingatan, nescaya ler.. akan lupakan terus pasangan anda tuh... dengan diri sendiri pun anda tak akan ingat lagi.. 

9.Kalo ingatan anda masih ada, pi je rumah jiran sebelah, minjam tukul, pastu buat ler tak tau sambil ketuk pala sendiri sampailer ilang ingatan... 

NOTE: A.kalo jiran anda tak bagi minjam tukul, curikk je, pastu lari ler..takkan dok buat sesi berkenalan ngan jiran anda lak.. 

B.Kalo susah sangat... hantuk je kepala tu kat dinding rumah, buat ler sampai rasa dah bosan dengan hantukan tuh... 

10.Gantung gambar si dia kat dinding .. kutuk, karate, gusti, gigit, mamam, telan... buat lah apa-apa je asal hati rasa pueih.. 

p/s: amacam?canggihkan idea ni... hehehe. sungguh mujarab... belum cuba belum tahu, dah cuba mesti tak mahu cuba lagi SELAMAT MENCUBA 



-AkU SaNgAt BoSaN PaDe hArI Yg mUlIa iNi.......-



Sunday, January 2, 2011

0tAk PeReMpUaN dan 0TaK LeLaKi

Terdapat pelbagai cara untuk menguji keunikan tubuh badan kita, di antara keunikan itu sudah tentulah otak manusia. Di bawah ini ada ujian yang menarik untuk dicuba bersama...
Ini adalah ujian masa yang ringkas, cuma lakukan
dan jangan cuba menipu diri anda sendiri
Kira jumlah huruf F's dalam perenggan dibawah
dalam masa 15 saat:
FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

Dah selesai?
OK?
berapa banyak?
Tiga? (Anda tentunya seorang lelaki!!!)
Sila baca sekali lagi!

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

Salah, sebenarnya terdapat 6, kira semula...
Sebab berlakunya perkara tersebut diterangkan
dibawah ini...
Otak LELAKI tidak memproses perkataan "OF".
Keajaiban kejadian atau silap mata?
Sesiapa yang dapat mengira kesemua 6 F's pada
permulaan ujian memiliki otak PEREMPUAN.

Saturday, January 1, 2011

TAHUN BARU!!OWH,,,IM GETTING OLDER.

fuuuhhh,,,kejapnye mase berlalu,,,tup2 da 2011!hahaha...  ini bermakne,umur kite da akan meningkat setaun...huhuhu
 so,bila taun baru,mesti orang selalu tanya ape azam taun baru??
tak suke sangat soalan tu sebab aku tak tau nak cakap ape...azam banyak sangat...tak tau nak cakap yamg mane....semuanye aku nak capai.....huhuhuhuh
tapi semestinye azam tu ke arah kebaikan la...lebih baik dari taun lepas yakni semalam....hahahaha
next..taun baru aku tak pernah sambut kat mane-mane,,,,duk rumah jek,,,still boleh tengok bunga api gak,,,hahaha,..tapi yang aku tau,kat tempat famous orang sambut taun baru kat kl nie mmg sesak macam dataran,bintang walk,klcc...konsert sempena taun baru pun macam2,,kat tv tu ntah pape ntah konsert...hehehe..
pastu,kite tau gak malam taun baru mesti banyak yg kene tangkap khalwat kan....huhuhu..macam2 yg berlaku bile orang sambut taun baru nie,,,
tapi,ape yg penting,semoga taun baru nie menjadi pendorong untuk kite membetulkan kesilapan yg kite lakukan pada taun2 yg lepas...mesti ade pengalaman yang tak best,yg melukakan hati,yg membuat kite menitiskan air mata,yg membuatkan kite renggang dengan seseorang and macam2 lagi yg kite buat taun lepas kan..so,ape yg berlaku taun lepas kita jadikan iktibar supaya kite menjadi orang yg lebih baik pada taun nie,,,,heeeee~

azam taun baru aku:
  • nak dapat 3.8 and above for final exam nie,,
  • jadi rajin...sebab sebelum nie malas je....hahaha
  • nak jadi anak yg solehah??sedang berusaha ke arah itu..=)
  • kalau boleh,tak nak menjalinkan hubungan yg serius dengan lelaki dalam kate lain,couple..(depends.,haha)
  • lebihkan ibadah,solat 5 waktu jangan tinggal..
banyak lagi sebenarnya,,,tapi tak tertulis,,,,,
hahahahaha
ape2 pun,selamat taun baru my dear friends!!

Friday, December 31, 2010

Cuti!!Cuti!!!Ape nak buat yek????

Bermula la kisah.....cuti semester da sekarang....ape mau buat??2  minggu...pejam celik pejam celik habisla cuti tu...nak keluar dengan kawan2,ramai yang tak cuti lagi...lagipun banyak assignment yg nak kena siapkan,,,so,,duduk  runah,study!final exam da dekat,,,kalau dekat matrik tu,lecturer maths suka tanya.."okay awak,ada berapa hari lagi nak final??"kalau slah jawab kene la pukul tangan dengan kayu sakti dia tu....huhuhuhu
so,duduk rumah ni pun kene la countdown sbgai peringatan yg exam da nak dekat,,,hahahaha
ape je buku yg kecik bawak..maths,physics and chemistry...itu pun tak tau lagi terbuka ke tak buku2 tu...hahaha
tutorial pun banyak...ntah sempat ke tak nak buat,,,duk rumah asyik mengadap laptop,tv,keluar jalan2....aissshhh,,,
tapi ape2 pun,,,selamat bercuti kepada semua budak pdt kolej matrikulasi perak!!!cuti elok2,,jangan lupa study!!!

adios,,,amigos,,,,!!
sempat ke nak buat??hehehehe

Me..Myself and I....

assalamualaikum.......

first of all, just want to say, hye!
hmmm,,,nak cakap ape eh...actually i want to say that im new here,,,hehehe,,lambatnye kan nak involve kan diri kat blog nie...tapi,,it's oke right..jadi,sebagai orang baru kat sini,harap2 yg lain can help me to get along with others..
okay,firstly,my name is nur farhana nabilah binti yahya..can call me nabila for short and simple..kawan2 di matrik panggil I kecik atau lala..haha,kenapa kecik??sebab saya kecik orangnya...4 jun 2011 nie,umur saya genapla 19 tahun...currently studying at perak matriculation college,two years programme..physics student..
saya nie macam mane orangnye??...im very cheerful and likes to laugh..hidup kena ceria kan..so I just entertaining myself...bukannya cakap sorang2 eh....itu gila namenye....hehehehe
hobi.....hobi ape ye...hmm,suka sangat dengar lagu,,,,layan je ape pun,kecuali yg menyakitkan otak dan kepala,seterusnya menjejaskan hypothalamus saya...
niat di hati da habis study nanti nak jadi civil engineer,so..kena la usaha dari sekarang..
I could friends with anyone...jangan risau...hehehe,,prinsip hidup..hidup mesti study,tak boleh nak lari...walaupun saya agak malas nak study...hohoho
actually, I have no idea what to say..jadi if you want to ask anything,tanya je..oke???